Publică un anunț
piatasud.md

Andrei Popa: „La început moldovenii trebuie să deschidă Moldova ca să fie apţi să o deschidă pentru altă lume!”

Andrei Popa: „La început moldovenii trebuie să deschidă Moldova ca să fie apţi să o deschidă pentru altă lume!”

Aceasta a menţionat Rectorul Universităţii de Stat „B.P. Hasdeu” în discursul său privind dezvoltarea turismului în Republica Moldova 

Aceasta a menţionat Rectorul Universităţii de Stat „B.P. Hasdeu” în discursul său privind dezvoltarea turismului în Republica Moldova ce a fost ţinut în cadrul seminarului „Promovarea Republicii Moldova prin intermediul turismului în contextul integrării europene. Realităţi locale în domeniu” ce a avut loc pe 31 octombrie la Cahul.

De asemenea, domnul Popa a precizat că studenţii trebuie să fie promotorii şi dezvoltatorii turismului în regiune: „Nu vă pregătiţi drept specialişti de vânzare a biletelor ci să vă creaţi locuri de muncă în turism. Mergeţi la Văleni să vedeţi ce fac „Crăiesele”, la Tătărăşti, etc.”

„Când ne vom cunoaşte ceea ce avem noi, când vom valorifica ceea ce avem, atunci vom putea vorbi şi despre integrare” a mai adăugat Rectorul universităţii din Cahul.

E.S. Genţiana Şerbu, Consulul General al României la Cahul, de asemenea prezentă la eveniment, a atras atenţia asupra importanţei turismului, care „poate deveni un contribuitor important la Produsul Intern Brut al Republicii Moldova” şi suportul pe care îl acordă statul Român pe calea integrării Moldovei în Uniunea Europeană.

„O deviză a Uniunii Europene este: „Unitate prin diversitate”. Diversitatea în Republica Moldova este omniprezentă… în permanenţă te loveşti de diversitate… diversitate care poate contribui la bogăţia acestei părţi a Europei” a mai adăugat Excelenţa Sa.

La rândul său Vladimir Calmâc, vicepreşedinte al raionului Cahul, a mulţumit pentru elaborarea Strategiei raionale în domeniul turismului şi a declarat: „Lumea aşteaptă nişte rezultate din partea autorităţilor locale. Acest document nu trebuie să rămână doar document. Începând cu 1 ianuarie vom face unele remanieri în statele de personal şi va fi în aparatul preşedintelui o persoană care se va ocupa nemijlocit de implementarea strategiei date”.

În cadrul seminarului s-a discutat despre proiectul Strategiei de dezvoltare a turismului „Turism 2020”, rolul agenţiilor de turism în promovarea Moldovei în contextul integrării europene şi dezvoltarea clusterului turistic rural.

La activitate a mai participat reprezentanţi ai Agenţiei Turismului a Republicii Moldova, Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC), autorităţile administraţiei publice locale, agenţii de turism locale şi studenţi.

Seminarul a avut drept scop implicarea mai multor actori comunitari din raionul Cahul în promovarea şi dezvoltarea turismului în raion şi în regiunea de sud a ţării.

Activitatea a avut loc în cadrul proiectului „Să fim informaţi despre integrarea europeană” realizat cu suportul Fundaţiei Est-Europene organizat de Centrul Pro-Europa Cahul în parteneriat cu Catedra de Economie şi Management în Afaceri şi Servicii a Universităţii de Stat „B.P.Hasdeu” din Cahul şi Consiliul Raional Cahul.

Articole similare