Publică un anunț
piatasud.md

Angajat al Biroului Migrație și Azil – trimis în judecată pentru facilitarea tranzitării ilegale a Moldovei de către doi ucraineni

Angajat al Biroului Migrație și Azil – trimis în judecată pentru facilitarea tranzitării ilegale a Moldovei de către doi ucraineni

Procurorii PCCOCS, oficiul „Sud,” anunță trimiterea în judecată a unui angajat regional al Biroului Migrație și Azil, pentru organizarea tranzitării ilegale a Moldovei, în octombrie 2022, de către doi ucraineni.

Potrivit datelor din dosarul penal, bărbatul cu vârsta sub 40 de ani, ar fi parte a grupului infracțional, din care doi membri au fost condamnați în noiembrie 2023, la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Atunci, pe lângă condamnarea acestora, acuzatorii de stat au obținut și confiscarea câștigului lor ilegal de peste 100.000 lei (perceput din taxa de 2000 euro/persoană pentru facilitarea traversării hotarului dinspre Ucraina și 350 euro pentru aplicarea ilegală a ștampilei oficiale de intrare în Moldova).

Pe lângă contribuția sa generală în cadrul grupului infracțional, acesta este învinuit de procurori de faptul că i-a transportat pe cei doi ucraineni din parcul municipiului Cahul spre punctul de trecere a frontierei, la ieșirea din republică spre România. Ulterior, acesta le-a dat sfaturi privind traversarea frontierei. Acum, urmează ca Judecătoria Cahul să se pronunțe, timp în care inculpatul beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Articole similare