Publică un anunț
piatasud.md

Angela Bogos: „Cetățenii moldoveni trebuie să asigure o prezență masivă la referendum, pentru a scoate toate semnele de îndoială încotro mergem”

Angela Bogos: „Cetățenii moldoveni trebuie să asigure o prezență masivă la referendum, pentru a scoate toate semnele de îndoială încotro mergem”
© sursa: arhivă personală, Angela Bogos

Pe data de 20 octombrie 2024, în Republica Moldova va fi organizat un referendum constituțional.

Uniunea Europeană înseamnă pace familiei mele și pace în țară. Într-un stat care adoptă standarde și legi europene, cetățenii se simt în siguranță, protejați de amenințări și situații incerte, susține Angela Bogos, directoarea Grădiniței-creșă Nr.8 „Prichindel” din municipiul Cahul.

Managerul instituției povestește că a ajuns la această concluzie după ce a înfruntat un trecut sovietic și a fost nevoită să se regăsească pe sine, muncind ani în șir în străinătate, transmite moldpres.md

Directoarea instituției preșcolare din Cahul, susține că plebiscitul organizat în octombrie este o bună oportunitate pentru cetățenii Republicii Moldova de a face alegerea și a o legitima.

„Participarea la referendum oferă fiecărui cetățean posibilitatea de a influența direcția pe care o va lua țara în următorii ani sau decenii. Este o responsabilitate civică pentru fiecare dintre noi. Cred că plebiscitul din 20 octombrie este o bună ocazie pentru moldoveni să facă ei înșiși alegerea și această alegere, cred că ar trebui susținută pe larg în societate. Cetățenii moldoveni trebuie să asigure o prezență masivă la referendum, pentru a scoate toate semnele de îndoială încotro mergem”, a susținut Angela Bogos.

Uniunea Europeană a devenit cea de-a doua casă pentru familia Angelei Bogos care a trecut prin calvarul deportărilor și persecuțiilor regimului sovietic. Revenită acasă după zece ani de muncă în Italia, managerul s-a dedicat complet educației, investind efort și speranță în fiecare generație crescută la Grădinița „Prichindel” din orașul Cahul. 

„Uniunea Europeană se bazează pe valorile democrației, statului de drept, drepturilor omului și libertăților fundamentale. Aceste valori sunt fundamentale pentru o societate europeană deschisă și tolerantă”, a mai susținut Angela Bogos.

Grădinița-creșă Nr8 „Prichindel” din Cahul a fost renovate acum trei ani din mijloace financiare alocate în cadrul programului UE „EU4Moldova: Regiuni-cheie” precum și din bani oferiți de autoritățile locale, fiind valorificate în total 6,4 milioane de lei.

Articole similare