Publică un anunț
piatasud.md

ANRE a majorat tarifele pentru serviciu de alimentare cu apă și canalizare în Cahul. Află cu cât!

ANRE a majorat tarifele pentru serviciu de alimentare cu apă și canalizare în Cahul. Află cu cât!

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat tarifele pentru furnizarea/prestarea serviciului public de alimentare cu apă, de canalizare și de epurare a apelor uzate de către S.A. „Apă-Canal Cahul”.

Majorarea va afecta consumatorii casnici care vor achita în total cu 2,33 lei pentru serviciu/m3. Tarifele pentru consumatorii noncasnici au rămas neschimbate. 

Astfel, serviciul public de alimentare cu apă potabilă – pentru consumatorii casnici în mărime de 13,98 lei/m3 (13,87 lei/m3 actual), pentru consumatorii noncasnici în mărime de 22,45 lei/m3 (neschimbat). 

Serviciul public de canalizare și de epurare a apelor uzate – pentru consumatorii casnici în mărime de 8,18 lei/m3 (5,96 lei/m3), pentru consumatorii noncasnici în mărime de 15,30 lei/m3 (neschimbat).

Menționăm că S.A. Apă-Canal Cahul a solicitat un tarif mediu de 17,68 lei/m3 pentru serviciu de alimentare cu apă și un tarif mediu de 10,17 lei/m3 pentru serviciu de canalizare. 

Calculele prezentate de operatorul regional au fost examinate de către ANRE. Hotărârea ANRE a fost publicată în monitorul oficial. 

Precizăm că tarifele pentru serviciile prestate de către S.A. Apă-Canal Cahul au fost modificate ultima dată în septembrie 2017.  

Articole similare