Publică un anunț
piatasud.md

ANTA: Din 7 iulie, restricții de circulație pe drumurile naţionale din cauza caniculei

ANTA: Din 7 iulie, restricții de circulație pe drumurile naţionale din cauza caniculei
© Imagine simbol

ANTA reiterează operatorilor de transport rutier și conducătorii auto că, în perioada de 7-12 iulie anul curent, se interzice circulația pe drumurile naționale a mijloacelor de transport de mare tonaj (cu greutatea totală de peste 20 de tone).

În acest sens, Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova , a anunțat Cod Galben de caniculă începând de duminică, 7 iulie până pe 12 iulie. În intervalul menționat, temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33 C și mai mult.

Măsurile de restricționare a circulației rutiere are ca scop prevenirea deteriorării îmbrăcămintei rutiere din beton asfaltic pe drumurile publice, în condițiile temperaturilor maxime, care sunt instituite prin Ordinul Ministerului Economiei și Infrastructurii și Ministerului Afacerilor Interne nr.318/218 din 25.06.2018 „Privind limitarea provizorie a circulației mijloacelor de transport de mare tonaj pe drumurile Republicii Moldova”, emis în temeiul art.8 al Legii drumurilor nr.509 din 22.06.1995.

Prin urmare, ANTA atenționează toți participanții la trafic că, în caz de încălcare a restricțiilor impuse, riscă sa fie sancționați in limitele articolului 224 alin.(12) din Codul contravențional. Amenda constituie de la 60 la 90 de unități convenționale aplicată persoanei fizice, și de la 240 la 300 de unități convenționale aplicată persoanei juridice.

Articole similare