Publică un anunț
piatasud.md

Antreprenorii din Cahul, Ion Caraja și Eugen Albur vizitați de premierul Dorin Recean

Antreprenorii din Cahul, Ion Caraja și Eugen Albur vizitați de premierul Dorin Recean

Ion Caraja și Eugen Albur sunt doi întreprinzători din Cahul, care și-au transformat pasiunea în afaceri, iar grație programelor de suport a business-lui reușesc să investească în utilaje și tehnologii moderne pentru a-și extinde afacerea și crește productivitatea.

După o carieră în poliție, Ion Caraja a deschis un mic atelier de prelucrare a metalelor. În 2021, datorită unui grant european, Ion a cumpărat o mașină de debitat metale, cu tehnologie 3D. Datorită acesteia, randamentul de producere a crescut de 4 ori, iar acum vrea să-și extindă piața de desfacere și să ofere mai multe locuri de muncă.

Eugen, în schimb, a deschis împreună cu tatăl și fratele său, o mini-fabrică de producere a berii artizanale. Ideea le-a venit după o călătorie în Cehia. A aplicat la mai multe proiecte de finanțare și a reușit să instaleze panouri fotovoltaice prin care a redus semnificativ costurile de producere. Eugen investește continuu în calitatea produsul său, iar recent a obținut un sprijin financiar prin ODA.Apreciez mult spiritul lor întreprinzător și i-am îndemnat să beneficieze, în continuare, de programe care vin să susțină afacerile, precum programul guvernamental 373.

”Apreciez mult spiritul lor întreprinzător și i-am îndemnat să beneficieze, în continuare, de programe care vin să susțină afacerile, precum programul guvernamental 373. Dezvoltarea mediului de afaceri este unul din obiectivele de bază a Guvernului și vom susține oamenii de afaceri din toată țara”, a subliniat premierul.

Articole similare