Publică un anunț
piatasud.md

Antreprenorii din Republica Moldova pot obține granturi de până la două milioane de lei din partea statului

Antreprenorii din Republica Moldova pot obține granturi de până la două milioane de lei din partea statului
© Imagine simbol

Antreprenorii din Republica Moldova pot obține granturi de până la două milioane de lei din partea statului. Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) a lansat un nou apel de recepționare a cererilor de finanțare nerambursabilă pentru Programul de retehnologizare și eficiență energetică a întreprinderilor mici și mijlocii, transmite MOLDPRES. 

Astfel, companiile pot aplica pentru a primi ajutor nerambursabil din partea statului de până la 2 milioane lei pentru tehnologizarea și retehnologizarea afacerilor, și până la 1,5 milioane de lei pentru achiziționarea echipamentelor care vor asigura reducerea consumului de energie electrică.

Potrivit ODA, banii vor putea fi investiți în automatizarea procesului de producție, robotizarea producției, implementarea soluțiilor IT, instalarea panourilor solare și fotovoltaice, precum și în utilaj și instalații de valorificare a resurselor de energie regenerabilă.

Programul de retehnologizare și eficiență energetică a fost lansat în vara anului 2022, iar până în prezent ODA a susținut prin intermediul acestui program 303 companii să obțină granturi în valoare totală de 249,3 milioane lei, finanțare din partea Guvernului Republicii Moldova și Uniunea Europeană.

Articole similare