Publică un anunț
piatasud.md

Apa-Canal Cahul va avea cu ce lucra? Azi au semnat un contract pentru achiziționarea mai multor utilaje

Apa-Canal Cahul va avea cu ce lucra? Azi au semnat un contract pentru achiziționarea mai multor utilaje

Astăzi a avut loc semnarea unui contract între Primăria municipiului Cahul și EAST-TEST SRL din Republica Moldova pentru achiziționarea mai multor utilaje, care are o valoare totală de 489 160 de euro.

Acest contract prevede achiziționarea de echipamente de operare și mentenanță pentru SA ”Apă Canal Cahul”, prin intermediul finanțării oferite de Uniunea Europeană, Guvernul German și Banca germană KFW și va va presupune procurarea și transmiterea către SA ”Apă Canal Cahul” a șapte unități de tehnică, inclusiv o basculantă cu manipulator, un camion de spălare a canalizării, un camion de aspirare și alte trei autoutilitare.

La eveniment au luat parte reprezentanții Consultantului internațional – Fichtner W&T, SA ”Apa Canal Cahul” și reprezentanții companiei EAST-TEST SRL, desemnată câștigătoare în urma licitației internaționale efectuate în semestrul II al anului 2022.

Citește și: Municipiul Cahul va primi încă 10 mln de euro pentru proiectul de aprovizionare cu apă și canalizare

Proiectul de apeduct și canalizare presupune pentru mun. Cahul în total: cca 36 km de apeduct reabilitare și extindere, cca 66 km de canalizare reabilitare și extindere + 3 Stații de Pompare ape uzate reabilitare și construcție, dotarea cu tehnică a SA „Apă Canal Cahul” și construcția unei Stații de epurare nouă. Lucrările vor începe în primăvara lui 2023 și trebuie să fie finalizate la finele lui 2024, astfel încât tot municipiul va fi conectat la sistemul centralizat de alimentare cu apă și canalizare din Cahul.

Proiectul de Alimentare cu Apă și Canalizare pentru mun. Cahul (inclusiv Cotihana) cu extindere spre s.Crihana Veche are acum un buget total estimativ de cca 46,4 mln Euro și este finanțat din sursele grant al Guvernului German și al Uniunii Europene prin intermediul băncii Germane KfW. Gestionarea Proiectului, precum și Procedurile de tender sunt efectuate conform regulamentelor stabilite de reprezentantul Finanțatorului (KfW).

Articole similare