Publică un anunț
piatasud.md

Aparat de ventilare a plămânilor și dispozitive medicale pentru combaterea infecției de COVID-19. Cât a costat bugetul raional?

Aparat de ventilare a plămânilor și dispozitive medicale pentru combaterea infecției de COVID-19. Cât a costat bugetul raional?

Anul trecut și în acest an, Consiliul raional Cahul a achiziționat un aparat de ventilare artificială a plămânilor și monitoare pentru urmărirea funcțiilor vitale ale pacienților, dar și dispozitive medicale necesare în contextul infecției de coronavirus. Pentru aceste echipamente vitale, CR Cahul a plătit peste 1,5 milioane de lei. 

În luna martie curent, Consiliul raional Cahul a publicat un anunț de atribuire privind procurarea dispozitivelor medicale pentru combaterea infecției COVID-19. Erau două criterii importante: prețul cel mai scăzut și cel mai bun raport calitate-preț. La concurs a participat doar un singur agent economic, e vorba de IM GBG MLD SRL. Contractul în valoare de 780 de mii de lei a fost semnat la 11 martie 2021. 

Această firmă a câștigat și anul trecut un concurs public, de asemenea anunțat de către Consiliul raional Cahul. Astfel, Consiliul raional Cahul a încheiat un contract cu întreprinderea mixtă GBG MLD SRL, privind procurarea unui aparat de ventilare artificială a plămânilor și monitoare pentru urmărirea funcțiilor vitale ale pacienților, în sumă totală de 831,9 mii de lei. Și la acel concurs a participat doar un singur agent economic. 

Tot de la această firmă, Consiliul raional Cahul a cumpărat în anul 2018, mobilier pentru blocul perinatal al IMSP Spitalul raional Cahul.

 Potrivit portalului Anticoruptie.md, firma GBG MLD SRL aparține omului de afaceri Tudor Ceaicovschi. Businessmanul a obținut câștig de cauză la CEDO, după ce a fost ținut în arest la domiciliu timp de șapte luni, fiind cercetat într-un dosar pentru licitații trucate. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a obligat Guvernul Republicii Moldova să-i acorde lui Tudor Ceaicovschi 10 mii de euro cu titlu de prejudiciu moral. 

Articolul este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a Primăriei și a Consiliul municipal Cahul” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare