Publică un anunț
piatasud.md

Apartament pentru campionul Tudor Bratu. Consiliul municipal Cahul a alocat 30 mii euro

Apartament pentru campionul Tudor Bratu. Consiliul municipal Cahul a alocat 30 mii euro

Tudor Bratu, discipolul școlii de haltere din Cahul, în luna mai a devenit Campion mondial tineret la haltere.  

Pe 19 noiembrie, Consiliul municipal Cahul a alocat prin decizie suma de 600 mii lei, echivalentul a 30 mii euro, pentru procurarea unui apartament pentru Tudor Bratu, sportivul trăind cu tatăl și fratele său în chirie. 

„Anul acesta a însemnat un motiv de bucurie pentru Cahul și pentru toată țara, când a obținut titlul de campion mondial la haltere tineret. A fost aurul despre care s-a vorbit mult. A mai aflat lumea ca mai există Moldova. Aici se nasc campioni. Un lucru important nu numai pentru Cahul, poate fi un mesaj pentru toată țara” a declarat primarul Nicolae Dandiș în cadrul Galei Laureaților unde a fost nominalizat Tudor Bratu drept Laureat 2021 în domeniul Sportului.  

Domnul Primar i-a urat lui Tudor Bratu să urce pe podiumul olimpic, să fie un motiv de mândrie nu numai pentru Cahul, pentru țară și pentru cei care practică sportul.

„Noi ne mândrim cu voi și ținem pumnii pentru viitoarele rezultate. Totul abia începe. Ne-am dori aurul olimpic” a punctat Nicolae Dandiș. 

Pentru decizia de a aloca 600 mii lei din bugetul municipal pentru îmbunătățirea condițiilor de trai a campionului Bratu, au votat majoritatea consilierilor municipali Cahul 

„Sunt recunoscător pentru susținerea pe care mi-o oferiți, cred că sunt exemplu bun pentru generația viitoare” a declarat Tudor Bratu. 

Reamintim că Tudor Bratu a reprezentat Republica Moldova la Campionatul mondial tineret la haltere din luna mai 2021. În limitele categoriei 89 Kg a completat prima proba smuls cu 155 Kg și a doua probă aruncat cu 191 Kg, obținând astfel medalia de aur. La revenirea de la Campionatul mondial tineret la haltere, Nicolae Dandiș, primarul mun. Cahul, i-a promis lui Tudor Bratu că vor fi identificate soluții de a-i îmbunătăți condițiile de trai.

Articole similare