Publică un anunț
piatasud.md

Aproape 500 de cetățeni din Cahul au beneficiat de asistență la punctul de reabilitare organizat de DSE Cahul // VIDEO

Aproape 500 de locuitori ai municipiului Cahul au solicitat asistență la punctul de reabilitare a populației pe timp de caniculă, organizat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) și Direcția Situații de Urgență a municipiului Cahul, începând cu data de 8 iulie.

„Inspectoratul General pentru Situații de Urgență instalează punctele de reabilitare a populației pe timp de caniculă, pe întreg teritoriul Republicii moldova. Aici în Cahul , punctul de reabilitare este instalat în fața oficiului poștal, un loc aglomerat de persoane. Punctul activează de la 09:00 până la 18:00, unde fiecare cetățean poate să măsoare tensiunea arterială, și să se adăpostească de caniculă și să servească apă. Conform statisticii, începând cu data de 8 iulie, la punctul respectiv s-au adresat în jur de 500 de cetățeni”, ne-a declarat Dumitru Topal, Comandat al detașamentului salvatori și pompieri Cahul 

Canicula a afectat grav Republica Moldova în ultimele zile, cu temperaturi care au depășit 35 de grade Celsius. Persoanele în vârstă, copiii și cei cu probleme de sănătate sunt cei mai vulnerabili la efectele negative ale temperaturilor ridicate.

Punctele de reabilitare ale IGSU vor rămâne funcționale pe tot teritoriul țării până la sfârșitul caniculei.

În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

Articole similare