Publică un anunț
piatasud.md

Aprobat de Guvern: Republica Moldova va avea curse aeriene directe spre SUA

Aprobat de Guvern: Republica Moldova va avea curse aeriene directe spre SUA

Republica Moldova va avea curse aeriene directe spre Statele Unite ale Americii. Acest lucru va fi posibil după ce Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul SUA privind transportul aerian, semnat la Chișinău, la 18 mai curent, transmite MOLDPRES. 

Astfel, în premieră, Republica Moldova și SUA au un Acord bilateral care creează condițiile necesare pentru dezvoltarea traficului aerian între cele două state.

Implementarea Acordului va contribui la crearea unei piețe unice pentru transportul aerian între Republica Moldova și SUA, fapt ce va facilita investițiile și furnizarea serviciilor aeriene fără restricții, inclusiv pe piețele interne ale părților semnatare. La fel, sunt create premise pentru lansarea zborurilor directe din Chișinău spre destinațiile din SUA, dar și pentru diversificarea destinațiilor din Aeroportul Internațional Chișinău.

În același timp, crearea unui spațiu aviatic deschis cu SUA va aduce beneficii economice semnificative pentru țara noastră, prin creșterea traficului de pasageri, dar și prin sporirea competiției pe piața aeronautică autohtonă.

Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul SUA privind transportul aerian a fost semnat la Chișinău, la 18 mai 2023.

Articole similare