Publică un anunț
piatasud.md

Armă și cartușe de vânătoare, găsite în mașina unui locuitor din raionului Cahul

Armă și cartușe de vânătoare, găsite în mașina unui locuitor din raionului Cahul

Polițiștii de frontieră documentează un conațional pentru încălcarea regimului zonei de frontieră.

Acesta a fost observat în timp ce se deplasa în viteză spre localitatea din proximitate. Incidentul a fost consemnat ieri, 2 decembrie curent, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Brînza.

Patrula mobilă care își exercita atribuțiile de serviciu pe direcţia Văleni – Frumușița, a auzit două împușcături de armă. Deplasându-se în direcția data, polițiștii de frontieră au observat un mijloc de transport de model Ford Transit cu plăcuțele de înmatriculare românești, ce se îndrepta cu viteză sporită spre satul Văleni.

Polițiștii de frontieră au întreprins acțiunile necesare și au stopat mașina la intrare în localitate. În urma verificării s-a depistat în interiorul mijlocului de transport o armă de vânătoare de model ИЖ, 12 cartușe de vânătoare și un fazan vânat.
Audiat, bărbatul în vârstă de 34 ani a comunicat că nu posedă niciun act ce i-ar permite accesul în zona de frontieră și nici pentru deținerea armei de vânătoare, care era împrumutată de la un cunoscut.

În repercursiune, arma și cartușele au fost ridicate și transmise conform competenței Inspectoratului de Poliție Cahul. De asemenea, despre fapta dată au fost informați și reprezentanții de la Agenția de Mediu.

În prezent se cercetează cazul sub toate aspectele legale pentru elucidarea circumstanțelor. Moldoveanul riscă trei amenzi contravenționale în baza art. 332 al. (1), art. 361 al (1), art. 128 al (2).

Articole similare