Publică un anunț
piatasud.md

Ascensorul nou pentru blocul de pe str. M. Viteazu 51 din Cahul a fost deja achiziționat

Ascensorul nou pentru blocul de pe str. M. Viteazu 51 din Cahul a fost deja achiziționat

La data de 28 august a fost publicat anunțul de organizare a Licitației deschise de achiziție a ascensorului cu instalare.  

Valoarea estimativă a achiziției, fără TVA, constituia  667 mii lei. Termenul de depunere a ofertelor era indicat 17 septembrie 2020. 

Ce presupune achiziția

Primăria mun. Cahul planifică achiziționarea unui ascensor, cu instalare, pentru blocuri de locuit cu nouă etaje. Ascensoarele care urmează a fi achiziţionate vor înlocui actualele ascensoare. Acest fapt pune în fața agentului economic cîștigător cerințe referitor la demontarea instalațiilor vechi și instalarea propriu zisă a ascensorului achiziționat, conform specificației. 

Ascensoarele propuse trebuie să corespundă normelor prevăzute în HG Nr. 8 din 20.01.2016 cu privire la aprobarea Reglementării tehnice privind ascensoarele și componentele de siguranță pentru ascensoare, asigurînd maximă securitate în exploatare.

Agentul economic urma să prezinte fotografiile echipamentelor propuse pentru instalare, desene tehnice, alte materiale din care reiese caracteristicile utilajului, care ulterior vor fi examinate și aprobate de cumpărător.

Caracteristicile tehnice:

Cabina: Cabina ascensorului, inclusiv pereții, podul, ușile ascensorului, ușile de palier se solicită din metal vopsit prin metoda electrostatică, antivandal, antiincendiar. Pe peretele cabinei se va instala o oglindă și o placă metalică cu regulile de expluatarea a ascensorului.

Panoul de comandă din cabină -cu display, din inox , cu butoane pentru 9 stații, cu inscripții braile. Butoanele de chemare palier – cu display, din inox. Balustrada în cabină – din inox.

Podeaua – anti-alunecare, din linoleum comercial (rezistent și antiincendiar ) Condițiile de utilizare a ascensorului trebuie să asigure accesul persoanelor cu nevoi speciale cu deficiențe de văz, auz și locomotor. Capacitatea de ridicare 400 kg.

Ofertele și câștigătorul

La finele perioadei de depunere a ofertelor, la licitație au fost înregistrați 2 de agenți economici: Liftmontaj cu oferta de 610000 lei și IMS Liftservice cu oferta de 622563,77 lei.  

După analiza ofertelor, câștigător al achiziției a fost stabilit ofertantul LIFTMONTAJ, cu cel mai mic preț oferit. 

Toate firmele care au participat la procedura de achiziții au fost anunțate în scris despre rezultatele licitației. 

Profilul firmei Câștigătoare

Societatea cu Răspundere Limitată LIFTMONTAJ a fost creată în luna iunie 2016 în mun. Chișinău, administrator și proprietar fiind Pavel Nicolaev, care devine unic acționar în anul 2019.

Firma are înregistrate 8 genuri nelicențiate de activitate și 2 licențiate: Activitatea de proiectare pentru toate categoriile de construcţii, pentru urbanism, instalaţii şi reţele tehnico-edilitare, reconstrucţii, restaurări și Construcţiile de clădiri şi (sau) construcţii inginereşti, instalaţii şi reţele tehnico-edilitare, reconstrucţiile, consolidările, restaurările. 

Firma, în anul 2020 a executa un șir de lucrări similare pentru Aparatul Președintelui, în clădirea Guvernului, Spitalul raional Strășeni, banca Națională a Moldovei.  

Articolul este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a Primăriei și a Consiliul municipal Cahul” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare