Publică un anunț
piatasud.md

ASD: Circa două mii de tone de material antiderapant au fost împrăștiate pe drumurile din țară

ASD: Circa două mii de tone de material antiderapant au fost împrăștiate pe drumurile din țară

Pentru deblocarea drumurilor înzăpezite din partea de centru și sud a țării, aflate în ultimele zile sub atenționarea codului galben emis de către meteorologi de ninsori abundente și depuneri de polei, unitățile teritoriale SA ,,Drumuri”, au intervenit pentru a restabili circulația în condiții de siguranță pe întreaga rețea de drumuri naționale. 

În vederea asigurării viabilității drumurilor pe timp de iarnă, s-au efectuat lucrări de prevenire, combaterea lunecușului și deszăpezirii.

În ultimele 24 de ore unitățile teritoriale SA DRUMURI au intervenit cu peste 149 de utilaje la combaterea lunecușului și deszăpezire pe drumurile naționale.

Pentru asigurarea unor condiții optime de trafic s-a răspândit aproximativ 1950,7 tone de materiale antiderapante și 102,7 tone de sare tehnică.

Menționăm că, în prezent nu sunt sectoare închise circulației iar accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă pe toată rețeaua de drumuri naționale.

,,Administrația de Stat a Drumurilor”, face apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile meteo.

În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.  

Articole similare