Publică un anunț
piatasud.md

Asociațiile de business agricole vor putea beneficia de granturi de până la 60 mii de euro

Asociațiile de business agricole vor putea beneficia de granturi de până la 60 mii de euro
© sursa foto: deschide.md

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, în calitate de membru al Consorțiului agricultură organică și vitivinicol, invită Asociațiile de Business din Republica Moldova să aplice la concursurile de granturi lansate de către proiectul EU4Business: Connecting Companies (EU4BCC).

Termenul limită pentru depunerea dosarelor pentru finanțare este 30 aprilie, transmite deschide.md.

Scopul Proiectului constă în sprijinirea dezvoltării economică durabilă și crearea de locuri de muncă în țările Parteneriatului Estic, ajutând întreprinderile mici şi mijlocii să crească în special prin  promovarea comerțului; încurajarea investițiilor interne; încurajarea legăturilor comerciale cu companiile din Uniunea Europeană.

Proiectul va acorda Asociațiilor de Business din țările Parteneriatului Estic și din statele membre ale UE 12 granturi pentru sectorul agriculturii organice și 11 granturi pentru sectorul vitivinicol, pentru organizarea a mai mult activități. Acestea se vor referi la: twinning – stabilirea de legături directe între Asociațiile de susținere a afacerilor  din statele membre ale UE și țările din Parteneriatul estic pentru a permite schimbul de cunoștințe specifice și cele mai bune practici, cu ajutorul facilitatorilor și experților;  B2B – întâlniri bilaterale; vizite de studiu.

Orice subvenție solicitată în cadrul acestei cereri de propuneri trebuie să se încadreze în sumă maximă de 60 de mii de euro. Cofinanțarea EUROCHAMBRES va reprezenta 95% din bugetul real final. Restul de 5% trebuie să fie cofinanțat de solicitanți, prin resurse proprii.

Perioada pentru implementarea acțiunilor este de la 1 iulie 2021 până la 15 iunie 2022. Cu toate acestea, având în vedere impactul potențial pe care pandemia COVID-19 l-ar putea avea asupra realizării programului, termenul poate fi prelungit.

Pentru reprezentații Asociațiilor de Business din sectorul agriculturii organice, pe 7 aprilie vor fi organizate la sesiuni de informare, unde vor fi oferite detalii despre proiect.

Articole similare