Publică un anunț
piatasud.md

Astăzi a fost activat laboratorul din Cahul pentru prelucrarea probelor de la pacienți

Anunțul a fost făcut cu câteva clipe în urmă de Viorica Dumbrăveanu, Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

„Astăzi Agenția Națională de Sănătate Publică a activat laboratorul din Cahul. În zona de sud a Republicii Moldova există potențial pentru testarea probelor de laborator referitor la infecția COIVD-19.  Persoanele au fost instruire și vor activa în conformitate cu toate regulamentele și protocoalele existente” a declarat doamna Dumbrăveanu.

Totodată, Ministra Sănătății a menționat că la Cahul vor fi prelucrate probele colectate în raioanele din regiunea de sud a Moldovei.

Până la moment, probele colectate de la persoanele suspecte de infectare erau transportate de 2 ori pe zi de la Cahul la Chișinău. Transportul era efectuat de către angajați IP Cahul.

Între timp, numărul cazurilor confirmate de infectare cu COVID-19 în raionul Cahul a ajuns la 186, iar numărul cazurilor recuperate la 52.

De la activarea Spitalului raional Cahul la 1 aprilie în lupta cu COVID-19, în cadrul instituției au fost confirmate 125 de cazuri, la moment se află la tratament în spital 26 de persoane, iar 24 de pacienți au fost tratați și externați.

Articole similare