Publică un anunț
piatasud.md

Astăzi a început campania de vaccinare împotriva COVID-19 a medicilor din Cahul

Astăzi a început campania de vaccinare împotriva COVID-19 a medicilor din Cahul

Astăzi, 3 martie, 2021, în cadrul IMSP Spitalul Raional Cahul început campania de vaccinare contra COVID-19.

Primele persoane vaccinate au fost Oleg Creciun, directorul Spitalului Raional Cahul și Tatu Elena, vicedirectorul spitalului.

De asemeni au fost imunizați cei care luptă în prima linie cu Covid- lucrătorii medicali din Secția Anestezie și Terapie Intensivă și Secția Unitatea Primiri Urgente.În total astăzi au fost administrate 40 doze.

Directorul spitalului a menționat că din primul lot vor fi vaccinate 130 persoane, iar după 8 săptămâni se va efectua cea de-a doua doză de vaccin. După cel de-al doilea rapel, fiecare persoană va primi certificatul de vaccinare, unde va fi stipulată denumirea vaccinului, seria lotului și data vaccinării.

Vaccinul AstraZeneca-Oxford determină sistemul imun uman să producă anticorpi, care să acționeze împotriva virusului, asigurând astfel protecția împotriva COVID-19.

În campania de vaccinare la IMSP Spitalul Raional Cahul sunt implicate 10 persoane care dirijează și monitorizează procesul de bună organizare și desfășurare a Planului Național de Imunizare anti-COVID-19. Personalul medical implicat în vaccinare a fost instruit în cadrul atelierului de lucru desfășurat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională de Sănătate Publică.

sursa foto: https://www.facebook.com/SpitalulRaionalCahul

Articole similare