Publică un anunț
piatasud.md

Astăzi în Moldova vor ajunge 24.570 doze de vaccin Pfizer

Astăzi în Moldova vor ajunge 24.570 doze de vaccin Pfizer

Astăzi în țara noastră urmează să ajungă urmatorul lot de vaccin anti-COVID-19 prin platforma Covax. Este vorba de 24.570 doze de la Pfizer. Informația a fost confirmată pentru Publika.md de către consultantul în comunicare de la Ministerului Sănătăţii, Cristina Stratulat.

Un anunț în acest sens a fost făcut și președintele țării, Maia Sandu, pe pagina sa de Facebook.

„Azi mai vine un lot de vaccin. În total, până la sfârșitul lunii martie, în Republica Moldova vor ajunge 46 de mii de doze de vaccin prin platforma Covax și alte 50 mii – din donația oferită de România. Le mulțumim încă o dată donatorilor Covax și României pentru sprijin și solidaritate, în aceste vremuri dificile pentru toți”, a menționat șeful statului.

Tototdată, Maia Sandu a spus că a cerut Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să pregătească în mod cât mai eficient procesul de distribuție a vaccinului către centrele de vaccinare și să asigure creșterea numărului de oameni vaccinați pe zi.

„Vaccinul salvează vieți și orice zi de tărăgănare înseamnă mai mulți bolnavi și mai multe vieți pierdute. Noi facem, în continuare, tot ce ne stă în puteri ca să aducem vaccin pentru cât mai mulți oameni”, a punctat Sandu.

Amintim că în Republica Moldova campania de imunizare împotriva COVID-19 a început în data de 2 martie.

Sursa: publika.md

Articole similare