Publică un anunț
piatasud.md

Astăzi se împlinesc 520 de ani de la trecerea în neființă a lui Ștefan cel Mare și Sfânt

Astăzi se împlinesc 520 de ani de la trecerea în neființă a lui Ștefan cel Mare și Sfânt
© imagine reprezntativă

La data de 2 iulie 1504, la Suceava, s-a stins din viață marele domnitor al Moldovei, Ștefan cel Mare. A murit din cauza vârstei, având 65-66 ani, plâns de moldoveni, și lăsând în urma sa o moștenire fără egal.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a comemorat această zi la Drochia, unde a depus un buchet cu flori la bustul său, și a transmis un mesaj de condoleanțe.

„Pentru moldoveni, viața domnitorului reprezintă o pagină de glorie în istoria țării, care ne oferă un exemplu de vitejie în apărarea libertății și credinței oamenilor noștri, un semn de curaj de neclintit în fața celor mai mari provocări. Cu lecția domniei lui Ștefan cel Mare învățată, rămânem devotați libertății și propășirii Moldovei, oricât de crunte ar fi circumstanțele, și educăm generațiile tinere să-și prețuiască libertatea și să-și apere valorile cu încredere și curaj”, a spus șefa statului. 

Ștefan cel Mare a fost o personalitate marcantă pentru Moldova și România și rămâne o figură centrală în istoria noastră. A fost un domnitor măreț, ridicând țara din punct de vedere militar, cultural, religios și diplomat. La 520 de ani după moartea sa, moștenirea lui continuă să inspire, reflectând puterea de a lupta pentru adevăr, împotriva tuturor circumstanțelor.

Autor: ziuadeazi.md
Distribuie