Publică un anunț
piatasud.md

Atenționare pentru moldovenii care își planifică o vacanța la munte în România: Salvamontiștii au primit 25 de apeluri de urgență în doar 24 de ore

Atenționare pentru moldovenii care își planifică o vacanța la munte în România: Salvamontiștii au primit 25 de apeluri de urgență în doar 24 de ore

Salvamontiştii din România au fost solicitaţi să intervină la „un număr îngrijorător de mare de evenimente montane”, în ultimele 24 de ore, fiind înregistrate 25 de apeluri prin care se cerea ajutor de urgenţă, transmite Unimedia.md.

Astfel, au fost salvate 31 de persoane, din care zece au fost predate echipajelor medicale.

Au fost 6 apeluri pentru Salvamont Mureş, 3 apeluri pentru Salvamont Bistriţa-Năsăud, câte două pentru Salvamont Argeş şi Salvamont Gorj, precum şi câte un apel pentru Salvamont Alba, Salvamont Săcele, Salvamont Maramureş, Salvamont Caraş Severin-Muntele Mic, Salvamont Zărneşti, Salvamont Neamţ, Salvamont Dâmboviţa, Salvamont Municipiul Braşov, Salvamont Judeţul Braşov, Salvamont Harghita, Salvamont Petroşani şi Salvamont Bacău.

„În cazul acestor intervenţii au fost salvate 31 de persoane. Dintre acestea, 6 au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital, iar 4 persoane au fost predate elicopterului SMURD pentru transport la spital. S-au primit şi 38 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană”, au menţionat salvamontiştii.

Articole similare