Publică un anunț
piatasud.md

Au dat de apa minerală! La Cahul a fost forată o sondă privată

Au dat de apa minerală! La Cahul a fost forată o sondă privată
© default

Exploatarea eficientă a zăcământului de apă minerală Cahul în scopuri recreative devine tot mai reală. Petru Curdov, antreprenor din mun. Cahul a reușit nu doar să foreze sonda dar și să ajungă la zăcământul care până la moment era exploatat doar de Sanatoriul Nufărul Alb din Cahul. 

Despre aceasta a informat Vasile Petrenco pe un grup de facebook. 

„Cahulenii vor aprecia la justa valoare acest eveniment mult așteptat, descris mai jos și confirmat prin video la prima extragere a vestitei ape minerale de Cahul. După 4 ani de  activități insistente la diverse instituții de stat, cunoscutul antreprenor local dl. Petru Curdov, a reușit  cu succes forarea sondei pentru extragerea apei minerale în municipiul Cahul” se spune în postare. 

În postare se mai spune că sonda are peste 550 de metri adâncime, iar antreprenorul se va determina în perioada imediat următoare asupra modalității de folosință și dezvoltare a afacerii în domeniul balnear.

„Astfel constatăm, că ideile și eforturile depuse anterior pentru afirmarea și dezvoltarea Stațiunii balneo-turistice Cahul, devin tot mai realiste spre implementare.  Acum APL Cahul trebuie cu mai multa determinare să ducă la bun sfârșit proiectul reabilitării Lacului Sărat, utilizând și recenta experiență, succesul binemeritat al dlui Petru Curdov” punctează în postarea sa Vasile Petrenco.

Acesta a mai încărcat un scurt video în care apare un bărbat care se scaldă într-un bazin improvizat, iar apa din acesta ar fi anume acea apă minerală atât râvnită. 

De menționat că la  consultările publice desfășurate recent privind soarta Lacului Sărat din Cahul, Petru Curdov a dat de înțeles că curând ar urma să fie rezolvată problema cu accesul la apa minerală declarând că: „Noi am ales altă cale” . 

În cadrul acelor consultări, s-a ajuns la concluzia că Lacul Sărat ar urma să fie concesionat sau inițiată procedura de atragere a partenerilor privați pentru dezvoltarea zonei. 

Proiectul Lacului Sărat a stagnat pe motiv că nu s-a reușit a obține dreptul de a exploata zăcământul, inclusiv a fora sonda, care se spunea că este un proces extrem de complicat și periculos. 

În reconstrucția lacului Sărat au fost investiți peste 11 milioane lei.    

Articole similare