Publică un anunț
piatasud.md

Au fost finalizate încă patru proiecte din Programul Satul European. Unul dintre ele este din raionul Cahul

Au fost finalizate încă patru proiecte din Programul Satul European. Unul dintre ele este din raionul Cahul

Alte patru proiecte au fost finalizate în cadrul Programului National Satul European. Valoarea totală a proiectelor de dezvoltare locală este de circa trei milioane de lei (150 de mii de euro), bani alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, a anunţat ieri Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), transmite MOLDPRES.

În localitatea Burlacu din raionul Cahul, aproximativ 2000 de cetățeni vor avea acces la o bibliotecă publică renovată și la o sală de sport dotată cu mijloace și accesorii de fitness. Tot în cadrul proiectului ”Satul european” au fost instalate 16 corpuri de iluminat public, de tip LED. Valoarea proiectului este de circa 506 mii lei”, indică MIDR.

La Liceul Teoretic „I. Vazov”, din satul Balabanu, raionul Taraclia, unde își fac studiile 71 de elevi și muncesc 34 de profesori, a fost renovat acoperișul edificiului cu suportul financiar al proiectului, în valoare de circa 525 mii lei, .

De asemenea, locuitorii satului Roșcani din raionul Anenii Noi vor avea acces la o rețea de alimentare cu apă calitativă. În localitate au fost construiți peste 3 km de magistrale și de apeduct, fiind reabilitată și stația de pompare, dar și cea de captare a apei. Totodată, au fost instalate 11 cămine de vane. Iar circa 400 de gospodării din localitate, cinci instituții publice, precum și mai mulți agenți economici, se vor bucura de servicii îmbunătățite de apă. Costul proiectului este de circa 1,5 milioane de lei.

Potrivit instituţiei, este vorba despre satul Drepcăuți din raionul Briceni, unde au fost construiți 0,5 km de rețele de apeduct, o sondă arteziană și o stație de pompare a apei. Astfel, 2188 de locuitori vor avea acces la apă potabilă de calitate. Valoarea proiectului este de circa 630 mii de lei.

„Satul european” este un program național de dezvoltare locală, care are în acest an un buget de 470 milioane de lei.

Articole similare