Publică un anunț
piatasud.md

Au început lucrările de reabilitare a Rezervației Cultural-Naturale „Orheiul Vechi”

Au început lucrările de reabilitare a Rezervației Cultural-Naturale „Orheiul Vechi”

La Butuceni a fost dat start ieri lucrărilor de reabilitare a Rezervației Cultural-Naturale „Orheiul Vechi” ce se vor efectua cu susținerea financiară din sursele Fondului Național de Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru este responsabilă de implementarea proiectului, transmite MOLDPRES.

Lucrările de reabilitare au început cu edificarea blocului cu sală de conferință multifuncțională, oficii și depozite. Totodată, în cadrul proiectului vor fi executate lucrări de conservare și amenajare a accesului pentru vizitatori, inclusiv persoanele cu nevoi speciale, către obiectivele turistice ale Rezervației. Urmează consolidarea și conservarea Băii medievale, lucrări de reconstrucție a valului de apărare și a sistemului de fortificare medieval cu săli de expoziție.

Contractul de antrepriză pe proiect a fost semnat la sfârșitul lunii octombrie, și prevede executarea lucrărilor în termen de 14 luni. Valoarea lucrărilor planificate constituie circa 27 milioane de lei (cca 1,35 mln de euro), bani care vor fi acordați din FNDRL.

Potrivit ADR Centru, prin realizarea obiectivelor propuse se urmărește sporirea valorificării sustenabile a patrimoniului cultural, evidențierea patrimoniul arhitectural, precum și modernizarea infrastructurilor existente. „Acest lucru va condiționa creșterea considerabilă a fluxului de vizitatori în zonă, fapt care va avea un impact benefic asupra comunității locale, va sprijini agenții economici din regiune și respectiv va mări aportul la bugetul local cât și la cel național”, rezumă sursa citată.

Articole similare