Publică un anunț
piatasud.md

Autocarul donat Teatrului din Cahul a ajuns la destinaţie

Actorii şi personalul Teatrului Muzical Dramatic „B.P. Hasdeu” din Cahul au întâlnit autocarul donat instituţiei de Ambasada Ungariei în Moldova prin intermediul Guvernului.

Autocarul este de producţie germană, are 12 ani dar este într-o stare foarte bună şi vine să soluţioneze problema transportului cu care de mai mulţi ani se confruntă colectivul Teatrului.

„Vom continua să mergem la spectatorul nostru fidel acasă, avem în plan să-l aducem pe spectatorul nostru la sediu. Este un colac de salvare fiindcă este o necesitate vitală, noi mereu suntem „pe roate” şi este binevenită această achiziţie, acest autocar” a declarat Gheorghe Mîndru, directorul Teatrului „B.P. Hasdeu” din Cahul.

Pe lângă angajaţii instituţiei, autocarul a fost întâmpinat şi de reprezentanţii Administraţiei Publice Locale. 

„Apreciez pozitiv acest dar, acest lucru le va ajuta actorilor de la teatru să fie şi mai aproape de spectatori, să se deplaseze mai confortabil şi mai frecvent în localităţile republicii dar şi peste hotare” a menţionat Petru Botezatu, Şeful Secţiei Cultură a Consiliului Raional Cahul.  

Timp de un an, toate cheltuielile de întreţinere a autocarului vor fi suportate de Ambasada Ungarie în Moldova, după care acestea vor fi preluate de Teatru.

„Un autobuz la teatru a fost necesar totdeauna. Am trecut prin timpul când nu aveam transport şi eram nevoiţi să închiriem şi aceasta ne aducea doar cheltuieli, acum suntem fericiţi . Când l-am văzut prima data ne-am gândit că e mai mare decât teatrul nostru” ne-a comunicat Rodica Zbîrciog-Ciobanu actor al Teatrului din Cahul.

Menţionăm că recent, Ambasada Ungariei în Republica Moldova a donat două autocare, unul fiind destinat Teatrului din Cahul.  

Articole similare