Publică un anunț
piatasud.md

Autorităţile autonomiei găgăuze vor continua cooperarea cu investitorii străini

Autorităţile autonomiei găgăuze vor continua cooperarea cu investitorii străini

Autorităţile UTA Gagauz-Yeri vor continua să colaboreze cu investitori şi parteneri internaționali, în pofida condițiilor de criză cauzate de pandemia COVID-19, transmite MOLDPRES cu referire la presa autonomiei.

Potrivit lui Vitali Vlah, şeful Direcției pentru relații externe în cadrul executivului de la Comrat, în anul 2021 administrația autonomiei şi-a propus să atragă investiții suplimentare în regiune, ceea ce va contribui la creșterea bugetului local.  

Printre proiectele de proporţii, planificate să demareze în anul curent, funcționarul a numit construcția Colegiului Industrial, în valoare de zece milioane de euro. De asemenea, la Comrat va continua construcția unui nou bloc pentru Liceul teoretic „M. Eminescu”, iar la Ceadâr-Lunga – va finaliza edificarea Școlii de Arte. 

„Săptămâna trecută am avut o întâlnire pe final de mandat cu ambasadorul Cehiei în țara noastră, Zdeněk Krejčí. I-am mulțumit pentru proiectele realizate şi, totodată, lucrăm asupra atragerii unei sume de un milion de euro pentru reconstrucția rețelelor de canalizare în Comrat”, a spus Vitali Vlah, citat de gagauzinfo.md.

Şeful de direcție din administrația autonomiei găgăuze a menționat că în acest an vor continua şi lucrările pentru asigurarea cu apă a oraşului Vulcănești, costul proiectului realizat cu susținerea partenerilor turci fiind de 15 milioane de euro. Sursa citată a mai informat că, în luna februarie, în UTA Gagauz-Yeri se va deschide un centru comercial care va oferi peste o sută de locuri de muncă.

„Acțiunile de cooperare cu partenerii externi şi atragerea mijloacelor financiare extrabugetare ne vor permite să corectăm bugetul şi să reducem deficitul”, a conchis Vitali Vlah.

Articole similare