Publică un anunț
piatasud.md

Avram Micinschi: „Românii de pretutindeni vor susţine că datorită lui Ştefan cel Mare suntem ceea ce suntem!”

Avram Micinschi: „Românii de pretutindeni vor susţine că datorită lui Ştefan cel Mare suntem ceea ce suntem!”

Preşedintele Raionului Cahul a făcut aceste declaraţii în cadrul ceremoniei de deschidere a Festivalului Internaţional de Folclor „Nufărul Alb” care a avut loc pe 2 iulie la Cahul.

Potrivit www.cahul.md, în discursul său, domnul Micinshi a menţionat: „Astăzi marcam 509 ani de la trecerea in nefiinţă, în lumea celor drepţi a marelui voievod Stefan cel Mare şi Sfint care ne-a lăsat pe noi, pe acest picior de plai să păstrăm tradiţiile, să păstrăm obiceiurile şi să fim tari sa ne iubim neamul.

„Cred eu că românii de pretutindeni vor aprecia şi vor susţine că datorită lui Ştefan cel Mare, a marilor patrioţi suntem ceea ce suntem” a mai adăugat Avram Micinschi.

Totodată, Preşedintele Raionului Cahul a felicitat orăşenii cu ziua oraşului, dată când prima oară a fost atestată documentar localitatea Şcheia, care peste ani a devenit oraşul Cahul.

Iar participanţilor la festival, acesta le-a urat să nu uite că anume prin consolidarea tradiţiilor, prin intermediul unor astfel de întruniri se consolidează prietenia şi pacea. 

Articole similare