Publică un anunț
piatasud.md

Bangladesh, India și Pakistan. Opt bărbați au fost amendați pentru ședere ilegală

Bangladesh, India și Pakistan. Opt bărbați au fost amendați pentru ședere ilegală

Ofițerii IGM din cadrul Direcției regionale Sud, în urma efectuării măsurilor speciale de investigație pe raza de competență, la un șantier de construcție amplasat în regiunea de Sud a țării, au depistat un grup de bărbați cu vârste între 30 și 50 ani, care se aflau în ședere ilegală. Aceștia sunt din Bangladesh, India și Pakistan.


Din verificări a fost stabilit că străinii au fost plasați în câmpul muncii, la lucrări de construcție de către o persoană juridică din Republica Moldova în lipsa permiselor de ședere eliberate în scop de muncă în conformitate cu legislația.

Pe numele persoanelor în cauză, ofițerii IGM au întocmit procese-verbale cu privire contravenție și au aplicat amenzi fiecăruia în mărime de 60 unități convenționale.

Totodată,  în privința acestora, de către IGM a fost emise decizii de returnare de pe teritoriul Republicii Moldova cu aplicarea interdicției de intrare în țară pentru o perioada de 3 ani, de la data ieșiri.

Persoana juridică a fost sancționată cu amendă de 120 unități convenționale pentru fiecare angajat ilegal.


Controlul permanent asupra respectării legalităţii şederii străinilor în Republica Moldova, combaterea migraţiei ilegale şi a muncii nedeclarate, rămân acţiunile prioritare ale instituției abilitate pentru străini, care contribuie la creşterea gradului de siguranţă al cetăţeanului.

Articole similare