Publică un anunț
piatasud.md

Bani în acte. Trei cazuri de corupere activă, denunțate de către polițiștii de frontieră din Cahul //FOTO

Bani în acte. Trei cazuri de corupere activă, denunțate de către polițiștii de frontieră din Cahul //FOTO

În contextul măsurilor inițiate pe linia prevenirii și combaterii corupției la frontieră, în punctul de trecere Cahul au fost înregistrate trei incidente, în care conducătorii auto au încercat să corupă polițiștii de frontieră. Toate cazurile au fost consemnate la trecerea frontierei de stat în noaptea de 8 decembrie spre 9 decembrie 2021. 

Suma mitei a variat între 200 lei și 20 de euro. În actele de călătorie s-au depistat bacnotele, iar documentați sunt trei șoferi, cetățeni ai Republicii Moldova și ai României. Motivul invocat de persoane ar fi trecerea cu vederea asupra neregulilor în actele deținute pentru mijlocul de transport, dar și facilitarea traversării frontierei de stat.

Cazurile au fost denunțate și documentate cu participarea reprezentanților Centrului Național Anticorupție, care le examinează sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută de art.325 al Cod Penal RM.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Articole similare