Publică un anunț
piatasud.md

Bărbat din Taraclia plasat în arest preventiv pentru trafic ilicit de droguri

Bărbat din Taraclia plasat în arest preventiv pentru trafic ilicit de droguri

Procuratura raionului Taraclia, informează că, pe parcursul zilei de ieri 20 septembrie 2022, a obținut în instanța de judecată mandat de arest preventiv în privința unui bărbat din Taraclia, căruia i se incriminează săvârșirea a două episoade de trafic ilicit de droguri în scop de înstrăinare (art.217/1 din Codul penal).

Așadar, potrivit circumstanțelor cazului, s-a stabilit că bărbatul vizat, pe parcursul unui timp îndelungat, a cultivat la domiciliul său plante de cânepă, în proporții deosebit de mari și cu scop de înstrăinare, transmite echipa.md

Concretizăm că, activitatea infracțională a acestuia a fost anihilată la 16 septembrie 2022, urmare a intervenției angajaților Inspectoratului de poliție Taraclia, care au efectuat percheziții la domiciliul acestuia.

Prin urmare, în rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliul bărbatului în cauză, au fost depistate și ridicate:
– plante de canabis, cultivate ilegal;
– ambalaje din polimer destinate dozelor de droguri;
– frunze de canabis uscate și mărunțite în proporții deosebit de mari;
– ambalaje cu semințe de cânepă, pregătite pentru semănat;
– obiecte și mijloace destinate pentru uscarea, mărunțirea și dozarea drogurilor.

Mai mult, este de menționat faptul, că persoana vizată încă la începutul verii anului 2022, a fost documentată pentru cultivarea ilegală a plantelor de canabis, care mai apoi au fost supuse nimicirii. Cu toate acestea, în scurt timp, bărbatul în cauză și-a continuat activitatea infracțională de cultivare a drogurilor, în scop de înstrăinare.

Astfel, la 16 septembrie 2022, bărbatul vizat a fost reținut de oamenii legii pe un termen de 72 ore. În cadrul audierilor acesta nu și-a recunoscut vinovăția asupra faptelor imputate.

După înaintarea învinuirii, procurorii de la Procuratura raionului Taraclia au înaintat în instanța de judecată demers de aplicare a măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 zile, în privința acestuia.

Prin încheierea Judecătoriei Cahul, sediul Taraclia din 19 septembrie 2022, demersul procurorului a fost admis integral, respectiv în privința persoanei în cauză a fost eliberat mandat de arestare preventivă, pe un termen de 30 zile. Decizia instanței poate fi contestată cu recurs în termen de 3 zile la Curtea de Apel Cahul.

Facem precizarea că, punerea în mișcare a acțiunii penale, respectiv efectuarea în continuare a urmăririi penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Articole similare