Publică un anunț
piatasud.md

Bilanțul zilei de 1 aprilie – 20 cazuri confirmate, dintre care 15 în mun. Cahul

Bilanțul zilei de 1 aprilie – 20 cazuri confirmate, dintre care 15 în mun. Cahul

Datele la zi a răspândirii infecției COVID-19 la ora 18:00 reprezintă o creștere cu 3 cazuri noi în raionul Cahul.

Potrivit domnului Vladimir Calmîc, președintele interimar al Comisiei Situații Excepționale (CES) raionale Cahul, 15 cazuri confirmate sunt din municipiul Cahul, iar 5 din 3 sate ale raionului.

Totodată, domnul Calmîc ne-a informat despre desfășurarea ședinței CES. În cadrul ședinței au fost discutate mai multe probleme legate de situația epidemiologică din raionul Cahul.

Astfel, de azi, Spitalul Raional Cahul este gata să primească persoane cu simptome de îmbolnăvire cu COVID-19, dar și va trata pe cei confirmați. Pentru aceasta a fost amenajată clădirea Secției boli contagioase a SR Cahul.

Potrivit domnului Calmîc, pentru ca personalul medical a secției să nu pună în pericol familiile sale, aceștia vor fi cazați în incinta Sanatoriului „Nufărul Alb” din Cahul.

De asemenea, Consiliul raional Cahul va asigura transportul personalului medical la locul de muncă, iar Primăria Cahul va asigura cheltuielile de transport pentru angajații Centrului de Sănătate Cahul.

Pe de altă parte, Comisia a constat că o parte din cetățeni nu respectă regimul de autoizolare, se observă circulația mare a persoanelor pe străzi și a mașinilor. Astfel, CES Cahul a solicitat de la IP Cahul să întreprindă măsuri mai drastice.

În cazul în care, numărul persoanelor suspecte de infectare va fi în creștere, comisia a solicitat de la Comisia Națională Situații Excepțională permisiunea de a utiliza încăperile Sanatoriului Nufărul Alb în calitate de centru de triaj, unde vor fi cazate persoanele suspecte de infectare.

„Comisia vine cu un apel către cetățeni să respecte regimul de autoizolare, să evite contactul între oameni. Comisia este funcțională. Vrem să mulțumim conducerii S.A. TRICON și LTM SRL , doamnei Valentina Andreeva și domnului Cheorghe Malai pentru faptul că au sistat temporar activitatea fabricilor din proprie inițiativă ” ne-a declarat Vladimir Calmîc.

Deasemenea domnul Calmîc a mulțumit directorului sanatoriului ”Nufărul Alb”.

Menționăm că în raionul Cahul, sub supraveghere medicală se află 701 persoane. 

Articole similare