Publică un anunț
piatasud.md

Buletin românesc pentru 700 euro. Un bărbat din Comrat a fost reținut la PTF Cahul

Buletin românesc pentru 700 euro. Un bărbat din Comrat a fost reținut la PTF Cahul

O sumă de 700 EUR a oferit un moldovean pentru o carte de identitate românească falsificată. Motivul invocat de cetățean – facilitare la angajare și lucru mai bine plătit peste hotarele țării. 

Depistarea călătorului a avut loc ieri, 27 octombrie 2022, în punctul de trecere a frontierei Cahul, pe sensul de ieșire din Moldova.

Conaționalul de 41 de ani, domiciliat în raionul Comrat, s-a prezentat la volanul unui autoturism, cu numere de înmatriculare poloneze și se deplasa în Polonia.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au inițiat verificări suplimentare asupra persoanei și autoturismului acestuia. Ca urmare, în lucrurile personale a fost depistată o carte de identitate. Actul era eliberat din numele autorităților române, cu datele de identitate ale posesorului. La cercetarea amănunțită, cu tehnica specială, s-a constatat prezența indicilor de falsificare.

Din declarații s-a aflat că bărbatul și-ar fi perfectat actul în timp ce se afla la muncă în Polonia. Pentru a-și facilita condițiile de angajare ar fi apelat la serviciile  unui intermediar, care contra sumei de 700 de euro i-a și perfectat documentul.

Conform procedurilor legale, pe numele persoanei a fost întocmit act de constatare a ilegalității, actul fiind ridicat și transmis spre expertiză.

Articole similare