Publică un anunț
piatasud.md

Bunuri de circa jumătate de miliard de lei ce aparțin lui Vlad Plahotniuc rămân sub sechestru

Bunuri de circa jumătate de miliard de lei ce aparțin lui Vlad Plahotniuc rămân sub sechestru

Cincizeci și două de bunuri, în valoare de peste 486 de milioane de lei, indisponibilizate de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) și care aparțin fostului lider al PDM, Vlad Plahotniuc, rămân sub sechestru, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului Național Anticorupție, recent, Curtea Constituțională a declarat inadmisibile solicitările avocatului fostului lider democrat, care a cerut instanței supreme să se pronunțe pe marginea unor pretinse încălcări, admise de către organele statului în raport cu beneficiarul efectiv al bunurilor sechestrate.

Avocatul a invocat că normele contestate permit aplicarea sechestrului pe bunurile unor persoane care nu au vreun statut în cauza penală în care se solicită aplicarea sechestrului. În sesizări s-a menționat că aceste prevederi încalcă dreptul persoanei de acces liber la justiție, dreptul de a-şi cunoaște drepturile și îndatoririle și dreptul de proprietate. Curtea însă a considerat toate sesizările inadmisibile.

Astfel, în baza delegațiilor procurorilor, în cadrul cauzelor penale, cu denumirea generică fraudă bancară, ARBI a indisponibilizat 52 de bunuri, ce ar aparține lui Vlad Plahotniuc. Printre acestea se numără 11 automobile, 11 imobile, o încăpere nelocativă, cinci capitaluri sociale, 17 construcții locative și nelocative, dar și patru conturi bancare. Din numărul total de bunuri, 41 au fost identificate pe teritoriul țării, în Elveția șapte, unul în Franța și trei în România.

Articole similare