Publică un anunț
piatasud.md

Bunuri de contrabandă în valoare totală de peste 50 mii lei de lei,descoperite în P.T.F. Galați

Bunuri de contrabandă în valoare totală de peste 50 mii lei de lei,descoperite în P.T.F. Galați

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați rutier a descoperit 83.000 de ţigarete și 77 de litri de votcă, pe care un cetățean bulgar și un cetățean român au încercat să le introducă ilegal în ţară, ascunse în mijloacele de transport.

Potrivit Poliției de Frontieră din România,  La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier – I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetățeanul bulgar S.O., în vârstă de 48 de ani, conducând un autocar marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria, ce efectua curse regulate Chișinău – Istanbul.

În baza analizei de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport și persoanei în cauză, în urma căruia echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunse într-un loc special amenajat prin compartimentarea spațiului de bagaje și modificarea rezervorului pentru combustibil, 82.000 de țigarete (4.100 de pachete), diverse mărci, de proveniență Republica Moldova.

Potrivit paginii de facebook a Partidului Democrația Acasă, autocarul ar aparține unei firme de transport pasageri din Comrat.

Autocarul a fost arestat în vamă, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de RONi

Potrivit sursei citate, în același punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în țară, conducând un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor și o remorcă, înmatriculate în R. Moldova, cetățeanul român T.D., în vârstă de 34 de ani.

Și în acest caz, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunse în mijlocul de transport, 1.000 de țigarete (50 de pachete) și 77 de sticle ce conțineau o cantitate totală de 77 de litri de alcool (votcă).

Șoferului i-a fost aplicată o sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 5.000 RONi

Conform prevederilor legale, în ambele cazuri, a fost luată măsura reținerii bunurilor în valoare totală de 11.813 de lei în vederea continuării cercetărilor.

Articole similare