Publică un anunț
piatasud.md

Bunuri în asortiment, transportate ilegal depistate de DR Sud la intrarea în Cîșlița-Prut /VIDEO

Bunuri în asortiment, transportate ilegal depistate de DR Sud la intrarea în Cîșlița-Prut /VIDEO

Un autoturism încărcat cu marfă, fără acte de proveniență, a fost oprit în trafic de către angajații Secției Echipe Mobile a Direcţiei regionale SUD. Documentați sunt doi locuitori ai satului Giurgiulești, care au încercat să se justifice, însă fără a avea probe.

Polițiștii de frontieră aflați în misiune de serviciu pe traseul R 34, la intrare în satul Câșlița-Prut, au recepționat o informație operativă privind transportul ilicit de bunuri. Astfel au oprit în trafic un autoturism de model Volkswagen Passat, cu numere de înmatriculare românești.
 
În autoturism, se aflau doi conaționali, șoferul împreună cu un pasager, ambii originari din satul Giurgiulești, raionul Cahul. 
Ca urmare a verificărilor întreprinse, polițiștii de frontieră au depistat că portbagajul și interiorul mijlocului de transport era încărcat cu marfuri textile și încălțăminte. 


Conducătorul auto nu a putut prezenta acte de proveniență pentru mărfuri, motivând că acestea nu i-ar aparține lui, proprietarul fiind celălalt bărbat, care se afla în calitate de pasager. Întrebat, proprietarul a comunicat că mărfurile i-ar fi fost trimise din Italia și le-ar fi introdus în țară prin punctul de trecere Giurgiulești-Galați, însă nu a putut prezenta dovezi sau acte de vămuire a mărfii.

Ca urmare, autoturismul împreună cu marfa au fost indisponibilizate pe teritoriul sediului DR SUD, până la luarea unei decizii. În continuare, cazul este cercetat în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun, valoarea mărfii urmând a fi stabilită în comun cu angajații Biroului Vamal SUD.

Articole similare