Publică un anunț
piatasud.md

Cahul: Au crezut că investesc în imobil dar au rămas fără bani!

Au investit în construcţia unui bloc de locuit cu 144 de apartamente care ar urma să fie amplasat pe strada A. Mateevici din or. Cahul cu câţiva ani în urmă, dar au rămas fără nimic.

Istoria de groază prin care au trecut o povestesc însuşi „investitorii” care de câţi va ani luptă prin instanţe pentru a-şi reîntoarce banii: „Mulţi oameni au dat în judecată… am sperat în dreptatea legii, a statului. Dar în acest stat nu funcţionează legea…”.

Pe locul unde trebuia să se înalţe blocul de locuit acum a rămas doar o groapă imensă pentru fundament, în care a crescut iarba şi unde mai aruncă vecinii gunoiul.

„În anul 2009 noi mergeam prin instanţe dar alţi oameni în 2009 pentru această construcţie dădeau câte 30 – 50 de mii… Este decizia de judecată, dar aceste hârtii nu trebuiesc nimănui! În decizie e spus ca să ni se întoarcă banii, dar de unde să-i întoarcă când pe conturile firmelor e gol? ” ne-au mărturisit păgubiţii.

Din spusele celor strânşi lângă „investiţia” sa, la începutul lunii august, la Cantemir urmează să aibă loc încă o şedinţă de judecată legată de acest caz. Oamenii mai speră că instanţa le va face dreptate şi vor putea recupera banii agonisiţi de o viaţă.

„Lasă să mă închidă într-o cuşcă, eu o să stau închis dar eu mă tem la bătrâneţe să rămân cerşetor, ca să aibă grijă nepoţii de mine. Mii jale de aceşti bani căci sunt munciţi… Cui din cunoscuţi nu le spui că noi am dat în judecată, noi o să arătăm în ce ţară trăim, toţi spun că el va plăti şi va scăpa” a declarat unul dintre-e persoanele amăgite.

Solicitat de ziuadeazi.md, Ştefan Mîndru, juristul Primăriei Cahul a confirmat existenţa unor astfel de litigii şi ne-a comunicat că aceleaşi persoane au dat în judecată şi Primăria oraşului solicitând despăgubiri în valoare de 54 milioane lei pentru că instituţia nu le-ar fi pus piedici în activitate. Cazul dat fiind câştigat de Primăria Cahul la Curtea de Apel Comrat.

Reprezentanţii firmelor vizate nu au fost de găsit pentru a comenta situaţia.

Articole similare