Publică un anunț
piatasud.md

Cahul – Capitala Națională a Tineretului 2024!

Cahul – Capitala Națională a Tineretului 2024!

Câteva clipe în urmă, Municipiul Cahul a obținut pentru a treia oară titlul de Capitală Națională a Tineretului și un grant de 1 milion de lei pentru implementarea programului. 

Titlul simbolic i-a fost oferit primarului Nicolae Dandiș în cadrul Galei Premiilor Naționale pentru Tineret 2023, care are loc acum la Chișinău. 

„Pentru mine și pentru Cahul este o onoare să găzduiască acest proiect, este o apreciere a ceea ce facem noi în domeniul tineretului și este o recunoaștere a potențialului pe care îl are municipiul Cahul” a menționat Nicolae Dandiș.

Anterior, mun. Cahul a devenit Capitala Națională a Tineretului în anul 2012 și 2018, și va prelua acest titlu de la mun. Ungheni. 

Pe parcursul următorului an, în Cahul vor fi  concentrate activităţile de tineret ale autorităţii administrației publice locale, organizațiilor necomerciale și societății civile, organizaţiilor internaţionale, precum şi ale autorităților administrației publice centrale.

Ministerul Educației și Cercetării a lansat în toamnă concursul, recepționând aplicațiile de la autoritățile locale până pe 15 noiembrie 2023. 

Programul Capitala Națională a Tineretului a fost lansat în anul 2011, acum fiind la a 12-a ediție. 

Articole similare