Publică un anunț
piatasud.md

Cahul preia experiența mun. Cluj în domeniul culturii și dezvoltării sectorului creativ

Cahul preia experiența mun. Cluj în domeniul culturii și dezvoltării sectorului creativ

În zilele de 16-17 iunie, o delegație din municipiul Cahul, formată din reprezentanții Primăriei, ai sectorului cultural și cel creativ, a realizat o vizită de studiu în mun. Cluj-Napoca, România, pentru a prelua cele mai bune practici în implementarea strategiei culturale.

În cadrul proiectului „Elaboration of the Cultural Development Strategy of Cahul municipality” s-a realizat elaborarea participativă a strategiei de dezvoltare culturală. Pentru asigurarea implementării cu succes a acesteia, a fost proiectată o vizită de studiu spre unul din cele mai experimentate orașe din România în ceea ce ține valorificarea potențialului cultural și creativ – municipiul Cluj-Napoca.

Astfel, au fost realizate întâliniri cu reprezentanții Municipiului Cluj-Napoca pe subiectele de dezvoltare culturală, finanțarea culturii și a sectorului creativ, organizarea renumitului festival „Untold” în incinta Sălii Polivalente BTArena.

De asemenea, au fost realizate întâlniri cu directorii și reprezentanții diverselor instituții culturale, cum ar fi Palatul Copiilor, Teatrul Național „Lucian Blaga” și Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță”. 

O primire deosebită a fost organizată de Domnul Flavius Milășan, directorul Casei de Cultură a Studenților, care a prezentat rezultatele excepționale ale instituției sale, impresionând întreaga delegație.

O atenție specială în cadrul vizitei a fost acordată dezvoltării sectorului creativ, astfel au fost realizate vizite la Cluj Innovation Park, care administrează centrele Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative și Centrul Transfer, Evoluție, Antreprenoriat și Microintreprindere, și la Turnul Croitorilor – Centru de Cultură Urbană.

Experiența obținută în cadrul acestei vizite de studiu va contribui semnificativ la valorificarea potențialului cultural și creativ al municipiului Cahul.

Această activitate a fost realizată în cadrul Proiectul EU4Culture este finanțat de UE și implementat de Goethe-Institut (conducător), Centre cehe, Institutul Cultural Danez, Institut Français de Géorgie.

Articole similare