Publică un anunț
piatasud.md

Cahul: Se suspendă activitatea cluburilor de noapte și a localurilor de odihnă și agrement!

Cahul: Se suspendă activitatea cluburilor de noapte și a localurilor de odihnă și agrement!

Aceasta este hotărârea Comisie Situații Excepționale a municipiului Cahul, adoptată astăzi, 13 martie 2020.

Aceasta vine drept reacție la situația epidemiologică a infecției COVID-19. Potrivit decizie, se interzic până la 1 aprilie organizarea și desfășurarea întrunirilor în masă cu participarea unui număr mai mare de 50 persoane; se suspendă procesul educațional până pe 23 martie; se suspendă activitatea cluburilor de noapte, a cluburilor sportive, artistice, de odihnă și agrement până la 1 aprilie 2020.

De asemenea, se pune în responsabilizarea directorilor instituțiilor de învățământ de a responsabiliza părinții privind limitarea accesului copiilor în locurile publice, iar agenți economici care activează pe teritoriul municipiului Cahul vor întreprinde măsuri de profilactică.

Printre obligații sunt igienizarea și dezinfectarea încăperilor; amplasarea la intrare a produselor dezinfectante pentru mâini pentru colaboratori și clienți dar și asigurarea respectării distanței dintre clienți și evitarea aglomerărilor.

Totodată, prestatorii de servicii de transport public sunt obligați să dezinfecteze fiecare mijloc de transport la fiecare stație terminus.

Toate măsurile sunt impuse prin Hotărârea nr. 7 din 13 martie 2020 a Comisiei naţionale extraordinare de sănătate public.

Potrivit datelor oficiale, se constată că la data de 13 martie 2020, în Republica Moldova au fost confirmate 6 cazuri de COVID-19 (de import) la persoane reîntoarse recent din Italia.

Articole similare