Publică un anunț
piatasud.md

Cahul și Cluj Napoca sunt oficial orașe înfrățite! Acordul a fost semnat astăzi, 31 mai 2024

Cahul și Cluj Napoca sunt oficial orașe înfrățite! Acordul a fost semnat astăzi, 31 mai 2024

Astăzi, 31 mai 2024, în Sala de sticlă a Primăriei Cluj-Napoca, a avut loc un moment istoric pentru relațiile dintre orașele Cluj-Napoca, România și Cahul, Republica Moldova. Primarul mun. Cahul, Nicolae Dandiș și primarul Clujului, Emil Boc, au semnat acordul oficial de înfrățire între cele două orașe.

Acordul de înfrățire este o confirmare a angajamentului față de valorile europene și democratice, marcând un pas important în traseul european al Republicii Moldova. Primarul Clujului a exprimat onoarea de a formaliza această legătură, evidențiind importanța sprijinului local în dezvoltarea și întărirea comunităților.

Prin acest acord, Cahul și Cluj-Napoca, își deschid drumul către o colaborare mai strânsă într-o varietate de domenii, inclusiv proiecte culturale, educaționale, sportive și de tineret. Este un moment de bucurie și optimism pentru ambele comunități, iar această relație de înfrățire promite să aducă beneficii tangibile.

Menționăm că, la acest eveniment, primarul municipiului Cahul, însoțit de delegația sa, consilieri și oameni de afaceri, au participat și la Conferința Anuală EUROCITIES, găzduită de Cluj-Napoca în perioada 29-31 mai.

Proiectul de hotărâre adoptat de Consiliul local cu privire la înfrățirea dintre cele două orașe poate fi consultat aici!

Articole similare