Publică un anunț
piatasud.md

Cahulenii au sărbătorit Hramul oraşului până seara târziu

Pe 21 noiembrie, Catedrala din Cahul sărbătoreşte Hramul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, care este şi Hramul oraşului Cahul.

Sărbătoarea a demarat de dimineaţă cu Serviciul divin iar cu începere de la ora 12:00, serbarea a continuat în Piaţa Horelor cu discursurile oficialilor, omagierea cuplurilor care au împlinit jumătate de secol de căsnicie şi un program artistic prezentat de Ansamblul de Muzică şi dans popular „Izvoraşul” Cahul.  

Vicepreşedintele raionului Cahul, Elena Bacalu, prezentă la eveniment a menţionat: „Hramul oraşului, în formula în care se sărbătoreşte este o tradiţie relativ tânără şi frumoasă. Hramul oraşului dă dovadă că suntem creştini. În această zi mergem în biserică, în faţa lui Dumnezeu să îi mulţumim pentru bunăstarea acestei localităţi, pentru bunăstarea locuitorilor, încercăm să facem fapte mai bune, să fim alături de cei ce au o soartă mai tristă decât a noastră”.

 „După cum se făuresc multe lucruri frumoase de toţi cei care locuiesc aici, de toţi cei care zilnic fac naveta în oraş pentru a munci – lucrurile le vedem cu toţi şi le simţim. Vedem şi astăzi în Cahul toata lumea care a binevenit să vină la sărbătoarea noastră de suflet – Hramul oraşului Cahul. Fie ca ziua de astăzi să ne aducă bucurii pe parcursul întregului an, şi să ne vedem la anul sănătoşi” a declarat Petru Buracu, Primarul oraşului Cahul.

Sărbătoarea a continuat seara cu un concert şi focuri de artificii şi a finisat cu Hora de sărbătoare. 

Precizăm că în raionul Cahul, pe 21 noiembrie, Hramul este sărbătorit în 7 localități: or.Cahul, com.Manta și com.Moscovei, st.Vadul lui Isac, Badicul Moldovenesc, st.Colibași și Brînza.

Articole similare