Publică un anunț
piatasud.md

Cahulenii cu dubla cetățenie vor putea vota la Europarlamentare, la 2 secții deschise în raionul Cahul

Cahulenii cu dubla cetățenie vor putea vota la Europarlamentare, la 2 secții deschise în raionul Cahul

Secțiile de votare vor fi deschise în mun. Cahul dar și în satul Giurgiulești, raionul Cahul.

În total, în Republica Moldova vor fi deschise 36 de secții de votare pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European, care va avea loc pe 26 mai. Secțiile vor fi organizate în sediile misiunilor diplomatice și consulare ale României, în sediile institutelor culturale românești din străinătate, în cadrul consulatelor onorifice, dar și în alte locații. 

MAE al României menționează că, potrivit legislației în vigoare, în cadrul scrutinului din 26 mai, cetățenii români care sunt înscriși în listele electorale ale altor state membre UE pot să-și exercite dreptul de vot pentru alegerea reprezentanților României în Parlamentul European numai după ce aceștia dau o declarație pe propria răspundere potrivit căreia nu și-au exercitat dreptul de vot la același scrutin pentru membrii în Parlamentul European din statul membru UE în ale cărui liste electorale este înscris. Pentru a își exercita dreptul la vot, cetățenii români trebuie să dețină un act de identitate românesc valabil.

În total, pentru alegerile pentru Parlamentul European, peste hotarele României au fost deschise 441 de secții de votare. Pe lângă Republica Moldova, cele mai multe sunt organizate în Italia, Spania, SUA, Marea Britanie, Germania și Franța.

Aceasta este a patra oară, de la aderarea României la Uniunea Europeană, când sunt organizate în România alegeri pentru Parlamentul European. Scrutinele anterioare au avut loc în noiembrie 2007, iunie 2009 și mai 2014.

Articole similare