Publică un anunț
piatasud.md

Călătorii care sosesc în Anglia vor trebui să prezinte un test negativ la COVID-19

Călătorii care sosesc în Anglia vor trebui să prezinte un test negativ la COVID-19
© Abbaye de westminster Big Ben London

Toți călătorii care sosesc în Anglia, inclusiv cetățenii Marii Britanii, vor trebui, începând de săptămâna viitoare, să prezinte un test la COVID-19 negativ, efectuat în termen de 72 de ore înaintea deplasării. Cei care nu se vor conforma și nu vor prezenta testul vor fi amendați cu 500 de lire sterline. Măsura are ca scop protejarea țării „împotriva noilor tulpini de coronavirus precum cele observate în Danemarca și Africa de Sud”, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului Marii Britanii.

Toți pasagerii care sosesc din țări care nu se află în lista coridoarelor de călătorie al Guvernului britanic vor trebui să se autoizoleze timp de 10 zile, indiferent de rezultatul testului. Republica Moldova nu se regăsește în lista țărilor cu risc scăzut de infectare, respectiv, vor fi obligați să se autoizoleze timp de 10 zile, indiferent de rezultatele testului. La intrare în țară, persoanelor li se va cere, în continuare, să completeze un formular de localizare și vor fi supuși restricțiilor naționale de carantină.

Sunt prevăzute și excepții, în special pentru transportatorii rutieri, copiii cu vârsta sub 11 ani și pentru cei care călătoresc din țări fără infrastructura disponibilă pentru a efectua testele.

Potrivit Guvernului Marii Britanii, un test negativ efectuat înainte de călătorie reduce riscul ca cineva să călătorească în timp ce este infecțios, acționând ca o garanție pentru a preveni infecțiile importate. În comunicat se mai menționează că restricțiile naționale de carantină, care au intrat în vigoare la 6 ianuarie 2021, rămân în vigoare, ceea ce înseamnă că toată lumea trebuie să rămână acasă, cu excepția cazului în care călătorește din motive limitate, inclusiv pentru muncă.

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică din Republica Moldova a decis că de astăzi, 8 ianuarie, ora 00.00, vor fi reluate cursele aeriene regulate și charterele regulate de pasageri cu Marea Britanie. Asta, după ce în rând cu multe alte țări europene, Republica Moldova a suspendat din 23 decembrie 2020 toate cursele de pasageri din și spre Marea Britanie, din cauza temerilor de o nouă tulpină a coronavirusului, semnalată în sudul Angliei.

Sursa: ipn.md

Articole similare