Publică un anunț
piatasud.md

Calitatea apei potabile de la sistemul centralizat va fi monitorizată după un regulament nou

Calitatea apei potabile de la sistemul centralizat va fi monitorizată după un regulament nou

Executivul a aprobat, la inițiativa Ministerului Sănătății, Regulamentul sanitar privind supravegherea și monitorizarea calității apei potabile.

Potrivit autorităților, documentul va contribui la asigurarea populației cu apă potabilă de calitate și protejarea împotriva efectelor negative ale consumului de apă contaminată asupra stării de sănătate. Reglementările aprobate se aplică apei potabile furnizate prin sisteme centralizate de alimentare cu apă.

Regulamentul stabilește procedurile de monitorizare a calității apei, fiind prevăzute responsabilități atât pentru operatorii care furnizează apă, cât și pentru autoritățile responsabile pentru asigurarea conformității calității apei potabile.

Totodată, sunt stabilite cerințe pentru modul de raportare și obligații pentru informarea consumatorilor cu privire la calitatea apei furnizate.

Menționăm că, regulamentul transpune prevederile Directivei Uniunii Europene (UE) privind calitatea apei destinate consumului uman, având drept scop armonizarea legislației naționale cu legislația UE.

Articole similare