Publică un anunț
piatasud.md

Campania IGSU de minimalizare a riscurilor de producere a exploziilor continuă

Campania IGSU de minimalizare a riscurilor de producere a exploziilor continuă

Campania de prevenire cu genericul „Minimalizarea riscurilor de producere a cazurilor de explozii și incendii cauzate de exploatarea buteliilor cu gaz lichefiat și instalațiilor de utilizare a gazelor naturale” desfășurată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă în regiunile țării.

Conform datelor colectate din subdivizinile teritoriale ale Inspectoratului, în perioada 04.05.2021 – 07.05.2021 măsurile de profilaxie au avut loc în mai multe localități din țară.

Angajații instituției au venit cu recomandări către cetățeni în 1448 gospodării particulare și au informat oamenii despre riscul producerii exploziilor și incediilor în urma utilizării necorespunzătoare a buteliilor de gaz, a instalațiilor conectate la gaze naturale, dar și a aragazelor.

Totodată, specialiștii IGSU au afișat 298 informații privind regulile de siguranță în locurile publice și au înmânat localnicilor 1484 recomandări cu 1730 pliante informative. De asemenea, salvatorii au instruit personalul din cadrul a 48 stații de alimentare cu gaz lichifiat la capitolul securității utilizării utilajului și a instalațiilor conectate la gaze naturale. În total, în urma ultimelor activități de prevenire au fost instruite 3106 persoane.

De la începutul Campaniei, până în prezent salvatorii au informat 66973 persoane din 1240 localități din 21294 case de locuit. Activitățile întreprinse de angajații IGSU au drept scop prevenirea și minimalizarea situațiilor exepționale în urma utilizării incorecte a buteliilor de gaz, precum și a instalațiilor conectate la gaze naturale.

Articole similare