Publică un anunț
piatasud.md

Când vor fi începute lucrările de drum pe traseul Cantemir – Cahul? Răspunsul lui Andrei Spînu

Când vor fi începute lucrările de drum pe traseul Cantemir – Cahul? Răspunsul lui Andrei Spînu
© sursa: Andrei Spînu facebook

Lucrările de drum pe traseul Cantemir – Cahul sunt planificate să înceapă anul viitor, 2025. Pentru aceasta, în curând va fi începută licitația, iar antreprenorul va fi selectat până la final de an, a răspuns ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a Republicii Moldova la întrebarea redacției ziuadeazi.md.

De asemenea, acesta a menționat că lucrările de drum pe traseul Hîncești – Leova – Cantemir trebuie să fie finalizate până la final de an, iar drumul Cahul – Giurgiulești este deja în proiecție.

Amintim că, lucrările de drum pe traseul Hîncești – Leova – Cantemir au început în anul 2020, și urmau să fie finalizate la sfârșitul anului 2023, însă compania responsabilă întâmpină unele circumstanțe neprevăzute, precum începutul pandemiei și războiului din Ucraina. Ulterior compania a promis finalizarea lucrărilor până la final de an, în acord cu afirmația lui Andrei Spînu.

Traseul Hîncești – Leova – Cantemir are o lungime de 83 km. Bugetul proiectului de renovare a drumului este de peste 56 milioane de euro, bani acordați de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în calitate de împrumut, Guvernului Republicii Moldova.

Articole similare