Publică un anunț
piatasud.md

Care au fost cele mai importante dispoziții ale Președintelui raionului Cahul în ultima lună a anului 2021

Care au fost cele mai importante dispoziții ale Președintelui raionului Cahul în ultima lună a anului 2021

În luna decembrie 2021, Președintele raionului Cahul a emis 116 de dispoziții dintre care: Dispoziții din domeniul administrației publice locale – 8; Dispoziții din domeniul buget și finanțe – 20; Dispoziții din domeniul raporturilor de serviciu – 83; 2 dispoziții în domeniul gestionării patrimoniului public și 3  dispoziție din domeniul construcțiilor.   

Analizând dispozițiile publicate pe site-ul actelocale.gov.md identificăm un șir de acte care ar reprezenta un interes sporit pentru cetățeni.

Cheltuieli publice

Pe 1 decembrie (dispoziția nr. 234-n), Președintele raionului Cahul a alocat 30320 lei pentru acoperirea cheltuielilor echipei de fotbal „Jupiter” pentru participarea la Campionatul Republicii Moldova copii și juniori ediția 2021-2022. 

Suma alocată va acoperi cheltuielile de alimentați și transport a echipei de fotbal pentru 8 meciuri din campionat desfășurate în lunile octombrie-noiembrie 2021. 

Tot pe 1 decembrie (dispoziția nr. 235-n), au fost alocați alți 11200 lei pentru participarea la același campionat a echipei de fotbal FC Cahul 2005.

Prin dispoziția 243-n din 6 decembrie 2021, Președintele raionului Cahul a dispus alocarea a 60 mii lei pentur acoperirea cheltuielilor Clubului sportiv de Taekwon-do „Dinamic” suportate la competițiile naționale, cantonament de vară și campionatul raional la Taekwon-do. 

Prin dispoziția din 13 decembrie cu numărul 253, președintele raionului a alocat 50 mii lei pentru îndeplinirea lucrărilor de reparație a OMF Paicu, Centrul de Sănătate Zîrnești.  

La 15 decembrie 2021, (dispoziția 256) Președintele raionului Cahul a alocat 18800 lei pentru desfășurarea a 3 activități culturale dedicate sărbătorilor de iarnă. Banii au fost alocați pentru organizare, transport participanți, dar și premierea participanților. 

Prin dispoziția 258 –n, au fost alocați 3300 lei pentru participarea echipei raionale de lupte greco-romane la campionatul Republicii Moldova din 16-19 decembrie 2021.

2590 de lei au fost alocați la 17 decembrie pentru organizarea unei activități dedicate voluntarilor Centrului Raional de Tineret Cahul.  

Politici interne

La 9 decembrie, Președintele raionului a aprobat prin dispoziție Regulamentul privind prelucrarea informațiilor ce conțin date cu caracter personal în sistemul de evidență contabilă. Regulamentul prevede un șir de proceduri care ar permite asigurarea corectitudinii prelucrării și păstrării datelor cu caracter personal a angajaților CR Cahul. 

Material realizat în cadrul unui proiect sponsorizat de Fundația Thomson Reuters ca parte a Asistenței pentru mass-media independentă din statele Parteneriatului Estic, care este finanțat de Biroul pentru Dezvoltare, Comunitate și Dezvoltare al Regatului Unit.

Articole similare