Publică un anunț
piatasud.md

Care sunt cele mai frecvente greșeli comise la examenul auto? ASP a prezentat statistica

Care sunt cele mai frecvente greșeli comise la examenul auto? ASP a prezentat statistica

Agenția Servicii Publice (ASP) a prezentat cele mai frecvente greșeli admise de candidați la examenul auto, categoria B. Acțiunile au fost raportate în primele nouă luni ale anului și au fost înregistrate la circa 85% dintre persoane, transmite MOLDPRES.

Potrivit ASP, este vorba de: lipsa semnalizării sau semnalizarea incorectă a direcţiei de mers, lipsa de sincronizare a acţiunilor la demarare/accelerare/frânare (adaptarea incorectă a treptelor de viteză, a dispozitivelor de comandă sau a volanului).

Totodată, se înregistrează cazuri de pierdere a controlului asupra vehiculului şi/sau intervenţia examinatorului pentru a evita un pericol iminent sau producerea unui accident rutier. La fel, se atestă nerespectarea semnalizării rutiere, a indicatoarelor sau marcajelor rutiere. De asemenea, candidații nu se încadrează în limitele benzilor de circulaţie.

Datele statistice urmează a fi expediate Ministerului Educaţiei şi Cercetării, Asociaţiei Patronale Uniunea Şcolilor Auto şi Centrelor de Instruire, precum și unităţilor de predare pentru a atrage atenția la respectivele aspecte în timpul orelor.

De la începutul anului curent, la proba teoretică s-au înregistrat 41 346 de persoane, dintre care 21 862 au susținut proba din prima tentativă (rata de promovare fiind de 52,9%). Totodată, la proba practică s-au înregistrat 36 182 de candidați, dintre care 8 627 de persoane au susţinut examenul din prima tentativă (rata de promovare fiind de 23,8%).

Articole similare