Publică un anunț
piatasud.md

Cazul de la stația PECO din Cantemir: 17 ani de închisoare pentru șoferul și 5 cu suspendare pentru complice

Cazul de la stația PECO din Cantemir: 17 ani de închisoare pentru șoferul și 5 cu suspendare pentru complice

Verdict contradictoriu în dosarul măcelului din vara anul trecut dintr-o benzinărie de la Cantemir. Magistrații Judecătoriei Cahul l-au recunoscut vinovat și l-au condamnat la 17 ani de închisoare pe șoferul care a trecut intenționat cu mașina peste trei persoane. Cel care i-a fost complice a scăpat cu o pedeapsă neprivativă de libertate, transmite tv8.md

Procuratura raionului Cantemir i-a imputat principalului figurant trei capete de acuzare: „tentativă de omor intenționat”, „huliganism agravat” și „conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat în lipsa deținerii permisului de conducere”, iar complicelui – două componențe de infracțiune. Totuși magistrații au considerat că complicele nu a contribuit la săvârșirea „tentativei de omor”, achitându-l pe acest capăt de acuzare, recunoscându-l vinovat doar de comiterea „huliganismului”, pentru care i-au aplicat o pedeapsă de 5 ani închisoare, cu suspendare.

Asta deși procurorii au cerut condamnarea complicelui la 16 ani de detenție. Partea acuzării consideră verdictul dictat de magistrați ca fiind disproporțional și ilegal și anunță că-l va contesta, insistând pe aplicarea în privința complicelui a unei pedepse reale cu închisoarea.

Cazul a avut loc în noaptea spre 27 august 2020, la o stație PECO din satul Țiganca, raionul Cantemir, unde inculpații, aflați în stare de ebrietate și având un comportament agresiv, ar fi intrat în conflict cu un grup de persoane, aplicându-i unui bărbat multiple lovituri peste diferite părți ale corpului, inclusiv cu o crosă de golf. În continuare, cei doi au urcat în SUV-ul unuia dintre ei și au trecut de mai multe ori intenționat peste trei dintre victime, întreaga scenă fiind surprinsă de camerele de supraveghere video ale benzinăriei.

În urma incidentului, o victimă a fost internată în secția de reanimare, iar alte două persoane au suferit diverse traumatisme și au fost internate în spital.

Imediat după cele întâmplate, agresorii, cu vârstele de 22 și 27 de ani, au fost reținuți și plasați în arest preventiv. Deși procurorii au pledat pentru judecarea cauzei cu menținerea ambilor inculpați în stare de arest preventiv, pe parcursul judecării cauzei, magistrații au schimbat complicelui măsura preventivă din arest preventiv – în arest la domiciliu.

Articole similare