Publică un anunț
piatasud.md

Ce vor cahulenii să schimbe în mun. Cahul

Ce vor cahulenii să schimbe în mun. Cahul

Pe 15 iunie a finisat concursul de selectare  ideilor de modernizarea a municipiului Cahul. Aproximativ 100 mii de voturi au fost înregistrate pentru cele 10 idei selectate anterior.

Astfel, cele mai multe voturi au fost oferite pentru: Reabilitarea Școli Sportive – 2433 voturi; Reamenajarea parcului central – 1853 voturi și Construcția de WC publice – 1466 voturi.   

Potrivit paginii de facebook a UNDP Moldova, propunerile oamenilor vor fi luate în considerare la planificarea acțiunilor municipalității și a programelor de investiții. Autorii acestor idei vor primi premii.

Precizăm că în cadrul Programului EU4 Cahul deja au fost demarate procedurile de reamenajare a Parcului Grigore Vieru din Cahul.  

La data de 15 mai a fost anunțată procedura de achiziție a lucrărilor de renovare a Parcului, acestea urmând a fi realizate cu asistenţa financiară a Uniunii Europene, în cadrul Programului ”EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD, UNICEF Moldova.

Parcul Central „Grigore Vieru” are o suprafaţă totală de 6 hectare şi este un nod de conexiune a centrului cu alte sectoare din municipiu. Pe teritoriul parcului se află Catedrala „Sfântul Mihail şi Gavriil”, monumentul lui Ioan Vodă cel Cumplit, bustul lui Grigore Vieru, iar în imediata vecinătate a parcului este clădirea Teatrului „Bogdan Petriceicu Haşdeu” şi Muzeul Ținutului Cahul.

Lucrările de modernizare a parcului vor implica următoarele: pavarea şi iluminarea aleilor,  plantarea de arbori decorativi, crearea sistemului de irigare şi instalarea mobilierului urban.

Această activitate se înscrie în eforturile Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie” de a contribui la reconstrucția și înfrumusețarea centrelor urbane Cahul și Ungheni.

Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2025) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor noi oportunităţi şi o calitate mai bună a vieții.

În cei 5 ani de derulare a programului. Uniunea Europeană va investi circa 22,8 milioane pentru a stimula dezvoltarea economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni. Inițiativa EU4Cahul va implica în perioada 2019-2025 municipiul Cahul și localitățile sale învecinate din raion.

Articole similare